Вижте каква кола подари Дейвид Бекъм на сина си по случай сватбата му

Вижте каква кола подари Дейвид Бекъм на сина си по случай сватбата му

Дейвид Бекъм избра за сватбен подарък Jaguar XK от 1954 г., който претърпял пълно преобразуване. Вместо 3.4-литровият бензинов шестак с мощност 190 к.с. под красивата ретро обвивка на колата са монтиране два електромотора със системна мощност 275 конски сили.

Конверсията е извършена от компанията Lunaz Design, която е специализирана в превръщането на ретро коли в електромобили . Интересно е да се спомене, че от миналата година Дейвид Бекъм притежава 10% дял в тази компания, така че подобен подарък за сина му изглежда съвсем логичен.

Подходът към превръщането на автомобил с традиционен двигател с вътрешно горене в електрически не е толкова лесна задача. Каросерията е 3D-сканирана, за да може разположението на електрическия пълнеж да бъде проектирано възможно най-точно. Окачването и спирачките също подлежат на подходящи модификации.

Фактът, че външно колата изглежда, че току-що е излязла от поточната линия, също не може да се отрече. Любопитното е и, че оригиналният двигател, след реставрация, е запазен и изпратен за съхранение. Това се прави в случай, че собственикът иска да върне всичко в оригинален вид. Тъй като всичко е направено перфектно, цената на такъв проект е около 550 000 долара.

Lunaz Design вече направи много подобни проекти, базирани на класическите Aston Martin, Rolls-Royce, Bentley и други марки. Говори се, че заради големия брой поръчки клиентите вече чакат няколко години преди да получат своя електромобил в ретро стил.

Източник: Факти БГ

Авто