Vivo представи сгъваемия си смартфон

Vivo представи сгъваемия си смартфон

През изминалите седмици в интернет се появиха няколко снимки на първия сгъваем смартфон в историята на китайската компания Vivo, а по-рано днес той официално бе представен с пълните си технически характеристики. Устройството се позиционира в сравнително новия клас н сгъваемите смартфони, където ще се изправи в директна битка със Samsung и техният Galaxy Z Fold.

Смартфонът разполага с 8.03-инчов сгъваем екран и 6.53-инчов екран във външната част. Стъклото е направено по технологията UTG и е дело на Schott, а пантите в средата позволяват отваряне във всякакви ъгли между 60 и 120 градуса. Според рекламните материали, X Fold трябва да издържи поне 300 хиляди разгъвания.

Vivo X Fold разчита на Snapdragon 8 Gen 1 чипсет и 4600мАч батерия, позволяваща до 66W жично зареждане или 50W безжично зареждане. Двата екрана могат да достигнат честота на опресняване до 120Hz и разполагат с вградени под дисплея сензори за пръстови отпечатъци.

В задната част са поставени четири камери, 50-мегапикселова основна, 48-мегапикселова ултраширока, 12-мегапикселова телефото и 8-мегапикселова перископична оптика. Две селфи камери с резолюция от по 16 мегапиксела са поставени върху двата дисплея. Цените на модела започват от около 1300 евро за версията с 12GB RAM и 256GB място за съхранение.

Източник: Факти БГ

Изкуствен Интелект Технологии