Високопоставени лица решават бъдещето на автомобилите у нас

Високопоставени лица решават бъдещето на автомобилите у нас

Ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов съвместно с Аутомотив клъстер България организират Кръгла маса „Транспортът на бъдещето – чиста енергия на справедлива цена“.

Събитието е днес, 12 април 2022 г. в София Хотел Балкан, залa Сердика. В него участват вицепрезидентът Илияна Йотова, вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов, министри, евродепутати, депутати и представители на бизнеса.

Целта на събитието е да бъде предоставена възможност за стимулиране на диалога между изпълнителната, законодателната власт и бизнеса във връзка с необходимостта от предприемане на реформи и реализиране на мерки, произтичащи от изискванията за декарбонизация и постигане на въглеродна неутралност на ЕС към 2050 г.

Основни акценти в дискусията ще бъдат принципите за въвеждане на електромобилите, необходимостта от изграждането на зарядни панели по републиканската пътна мрежа, привличането на инвеститори в сферата на мултимодалния транспорт, както и внедряването на различни добри бизнес политики. Дали ще има стимули за покупката на електромобили у нас, ще разберем след срещата.

Източник: Факти БГ

Изкуствен Интелект Технологии