Toyota патентова странен робот, който разхожда кучета

Toyota патентова странен робот, който разхожда кучета

Разхождането на домашния любимец в лицето на кучетата понякога може да е досадно задължение и именно за тези случаи са помислили от Toyota. Японската компания представи странен робот с платформа, който ще поема вашите задължения в тези случаи. Както повечето патенти, разбира се, машината все още съществува само по документи и не е сигурно дали ще бъде пусната в серийно или дори ограничено производство.

Роботизираната платформа разполага с каишка, която чрез мотор може да ограничава вашият домашен любимец за това колко да се отдалечава от нея, а сензори следят за неговата безопасност. Роботът може да разходи кучето по предварително зададен маршрут или пък да я остави то да я води. Ако животното реши, че разходката е приключила, то може да се качи на платформата и чрез специално разположени сензори да я навигира към мястото на което иска да отиде. Освен за кучето, платформата може да послужи и за хора.

Роботът разполага и с режим „дисциплина“, който ограничава кучето и го научава да не се дърпа или ходи в различни посоки. Машината следи още за това дали животното е свършило работата, за която най-често бива разхождано, а и освен това може да изчисти и да изпрати снимка на собственика за доказателство.

Източник: Факти БГ

Изкуствен Интелект Технологии