Tesla кани ентусиасти да разработят батерия за Cyberquad

Tesla кани ентусиасти да разработят батерия за Cyberquad

Американската компания Tesla представи пикапа Cybertruck през 2019 г. След това на презентацията се появи и електрическия квадроцикл Cyberquad, който се товари в „легена“ на пикапа. Мъск побърза да обяви това ATV като допълнителна опция, която може да се поръча в комплект с електрическа кола.

Вярно е, че оттогава на практика няма информация за Cyberquad. Развитието му се случва много бавно. Освен това се оказа, че демонстрационното ATV всъщност е създадено на шасито на Yamaha Raptor 700.

Причината, поради която за Cyberquad нищо не се чува, вероятно се дължи и на самия Cybertruck, чийто дебют също беше отлаган няколко пъти. Сега обаче компанията официално обяви, че няма да изостави въпросното ATV. И дори повече от това: в Китай беше обявен конкурс сред университетски студентски екипи за изработване на дизайн за т.нар. батериен пакет, базиран на батерия 2170.

Победителите в състезанието ще получат награда от 30 хиляди долара. Единствената странна подробност около цялата тази история е, че мотивите зад решението да се възложи дизайнът на батерията, вместо да се разработи вътрешно, остават неизвестни.

Това обаче не е първият път, когато Tesla се обръща към обществеността за помощ при разработването на нов продукт . Преди това производителят дълго търси специалист, който да ръководи екипа от китайски дизайнери, работещи по така наречената „Tesla за 25 000 долара“.

Планирано е пикапът Tesla Cybertruck да влезе в производство и да започнат доставките към клиенти през следващата година, а самата кола ще се прави в новооткритото съоръжение в Giga Texas. А производството на Cyberquad най-вероятно ще бъде овладяно в Китай, откъдето ATV-тата ще бъдат изпращани до клиенти в Съединените щати.

Източник: Факти БГ

Изкуствен Интелект Технологии