Skoda с нов шеф

Skoda с нов шеф

Skoda обяви, че от юли месец тази година компанията ще има нов шеф. Клаус Зелмер ще смени Томас Шафер, който пък ще поеме ръководна роля в борда на директорите на Volkswagen от 1 юли. Зелмер започва кариерата си в автомобилната индустрия през 1997 година в Porsche, а две години по-късно се мести във Франция, където започва работа в продажбения отдел на компанията от Щутгарт. Сменяйки различни позиции, през 2010 година той се издига до председател на управителния съвет на марката. През 2020 година постъпва и като член на управителния съвет на Volkswagen във връзка с продажбите, маркетинга и следпродажбените операции.

„Томас Шафер поведе компанията безопасно към две изключително предизвикателни години и в същото време формира ясен план за бъдещето със стратегията Next Level – Skoda Strategy 2030. Днес Skoda е повече електрическа, дигитална и интернационална от всякога. Томас Шафер е положил основите за обещаващо бъдеще за марката Skoda с успешното пазарно пускане на Enyaq iV и останалите планирани електрически модели.“, заяви Мурат Аксел.

Наскоро изпълнителният директор на Volkswagen Group – Хърбърт Дийс похвали Skoda и едновременно с това обяви някои новини за компанията, включително отказа от навлизането на пазара в САЩ и фокусирането върху европейския пазар.

Източник: Факти БГ

Авто