Прегряващи процесори причиняват сериозни проблеми за Tesla

Прегряващи процесори причиняват сериозни проблеми за Tesla

Tesla обяви поредна сервизна акция, като този път проблема засяга близо 130 хиляди автомобила, произведени през тази и изминалата година. Конкретно акцията засяга всички Model S произведени между 3 февруари 2021 година и 28 април 2022 година, Model 3 произведени между 8 декември 2021 година и 2 май 2022 година, Model X произведени между 8 юни 2021 година и 30 април 2022 година, както и всички Model Y произведени между 18 октомври 2021 година и 2 май 2022 година.

Първоначалните симптоми за проблема са се появили в края на 2021 година, когато по време на регулярен тест от Националната администрация за безопасност на движението по пътищата са открили проблема с прегряването. След вътрешна проверка от Tesla, инженерите на Мъск са открили, че проблемът е свързан с процесора на инфотеймънт системата, който не се охлажда достатъчно по време на бързо зареждане или подготовка за бързо зареждане.

В началото на тази година, клиент е оставил своя Model S поради подобен проблем, който е рестартирал системата на колата, докато тя се е зареждала. В следващите месеци са се появили други подобни случаи. На 3 май от Tesla са разпространили софтуер, който да помогне с контролирането на температурата.

Източник: Факти БГ

Изкуствен Интелект Технологии