Потвърдено: Следващото поколение Mustang запазва бензиновия V8

Потвърдено: Следващото поколение Mustang запазва бензиновия V8

Феновете на класическия Ford Mustang с ръмжащ V8 все пак ще могат да се насладят на спортното купе още няколко години, след като един от директорите на Ford потвърди новината, че следващото поколение на „кончето“ ще запази бензиновият осмак под капака си. Той разкри малко повече информация за поколение S650, което по план трябва да бъде представено през следващата година.

„Следващата генерация върху която ние работим ще бъде представена през следващата година, 2023 и ще бъде страхотна.“, заяви Али Джамул в интервю пред Wheels. Той не разкри повече подробности за това дали продажбите ще започнат още през следващата година или ще трябва да изчакаме поне до 2024 година.

Той добави, че от Ford се стремят да направят двигателя по-природосъобразен, за да са сигурни, че той ще покрие всички изисквания. Не е изключено новият осмак да получи помощ от електромотор, превръщайки новия Mustang в хибриден автомобил.Именно това е и една от причините, която може да попречи на новото поколение да запази механичната трансмисия, която е любима на много от феновете на модела.

Източник: Факти БГ

Авто