Няколко полезни трика за iPhone, които може би не знаете

Няколко полезни трика за iPhone, които може би не знаете

Смартфоните са неразделна част от ежедневието на милиарди хора по света и голяма част от тях предпочитат продуктите на Apple за своето всекидневие. Независимо от това дали този избор е направен защото е модерно или просто защото потребителят предпочита това устройство, много хора не знаят за някои скрити екстри на iOS, които са лесно достъпни и могат да улеснят живота ви.

Започваме с функция, която от Apple въведоха преди няколко години с показването на Force Touch технологията и макар тя вече да бе заменена от продължително задържане, някои полезни неща свързани с нея все още действат. Едно от тях е преместването на курсора при писане на текст чрез задържане върху клавиатурата. По този начин клавиатурата се превръща в малък тъчпад чрез който удобно може да позиционирате курсора, където поискате.

Втората функция отново бе въведена и представена с Force Touch и се отнася за иконите, които са на вашият начален екран. По този начин можете бързо да достигате до определени функции или менюта от съответното приложение, без да трябва да ровите в тях.

През 2018 година Apple купи добре познатото приложение за разпознаване на музика Shazam и малко по-късно въведе възможността за разпознаване на музика чрез него, директно от контролния център. За целта трябва единствено да отворите менюто за настройки и да добавите функцията Music Recognition в контролния център. По този начин може да използвате Shazam без да имате инсталирано отделно приложение на вашето устройство.

Сканирането на документи е нещо което също е много удобно, а много от хората не знаят и теглят отделно приложение за това. То може да бъде направено чрез приложението за бележки – Notes. Тук дори може да комбинирате втората ни препоръка и да използвате бързия достъп, за да го намерите. В противен случай може да натиснете бутона с форма на камера и от там да изберете Scan Document при писане на нова бележка.

Сравнително скоро от Apple добавиха нов бутон на своите смартфони. Този нов бутон е активен на всички устройства след iPhone 8 и позволява две или три „потупвания“ върху логото на Apple на гърба на смартфона, за да активирате определена функция. Виртуалният бутон може да бъде включен от менюто за настройки в секцията Accessibility и подменюто Touch. Там ще откриете Back Tap и различни опции за неговата работа.

Последната интересна функция, която ще ви представим също е непозната за много хора, а може да бъде доста полезна, особено ако смятате често. Стандартният калкулатор, когато държите смартфона в портретен режим е меко казано „орязан“, но знаехте ли, че когато обърнете iPhone-а в пейзажен режим, опциите и бутоните на калкулатора се увеличават многократно? В коментарите може да ни споделите други полезни опции и съвети, които вие използвате в ежедневието си.

Източник: Факти БГ

Изкуствен Интелект Технологии