Новият флагмански седан на BMW ще получи огромен 8K дисплей в купето

Новият флагмански седан на BMW ще получи огромен 8K дисплей в купето

BMW продължава да споделя подробности за новия седан i7, който ще представлява електрическа версия на следващото поколение флагмански модел 7-Series. Официалната премиера на автомобила ще се състои в утре, 20 април.

Този път баварците публикуваха тийзър, който дава представа за интериора в задната част на автомобила. За пътниците на втория ред ще се предлага голям мултимедиен дисплей с 8K резолюция. Приложения като Amazon Prime Video, Twitch, Red Bull, Tubi, Amazon Music и приложението за новини могат да се видят от снимката.

Както стана известно по-рано, BMW i7 ще получи външен вид в стила на модернизирания кросоувър X7, показан преди дни. Отличителна черта на автомобила ще бъде двустепенна предна оптика с горни LED двойни блокове, които изпълняват функциите на дневни светлини и динамични пътепоказатели. Под тях ще се появят основните секции на матричните фарове.

По предварителни данни новият електрически седан ще бъде оборудван с два агрегата на предната и задната ос, които общо могат да произвеждат около 650 конски сили. Комплект от 100 kWh батерии ще позволява изминаването на до 500 километра без презареждане.

В същото време стандартният модел на BMW 7-Series от новото поколение ще има модификации с бензинови и дизелови двигатели с вътрешно горене с шест и осем цилиндъра с мощност от 275 до 550 конски сили. Очаквайте подробности за електрическата „седмѝца“.

Източник: Факти БГ

Авто