Новите електрически Volkswagen-и ще изминават 700 километра с едно зареждане

Новите електрически Volkswagen-и ще изминават 700 километра с едно зареждане

Volkswagen сподели бъдещите си планове за доусъвършенстване на своята MEB платформа, която можем да намерим в повечето електрически модели на марката. Новите цели включват подобряване на пробега, по-бързо зареждане, както и по-добро ускорение. Това става ясно от изображение споделено от германската марка, което показва платформата, заедно с някои „сухи“ данни за нея.

Промените би трябвало да засегнат бъдещи модели като Volkswagen ID Life и наследника на Passat седан – Aero B, които очакваме да видим през следващите 3 години. Не е изключено подобрената версия на платформата да бъде използвана и при фейслифта на ID.3, ID.4 и ID.5, както и ID Buzz.

По план тези автомобили трябва да разполагат с пробег до 700 километра с едно зареждане. Самото зареждане също ще претърпи някои промени и мощността, която ще може да приема ще бъде увеличена до над 200кВ, споделят от Volkswagen. Промени ще има и при ускорението, като моделите със задвижване на четирите колела ще ускоряват до 100км/ч за около 5.5 секунди.

Източник: Факти БГ

Изкуствен Интелект Технологии