Невероятно, но факт: Mercedes пуска спортен автомобил в стил G-Klasse

Невероятно, но факт: Mercedes пуска спортен автомобил в стил G-Klasse

Mercedes показа първите тийзъри на грандиозен проект, създаден с фронтмена на The Black Eyed Peas Уилям Адамс. Този музикант е известен под псевдонима will.i.am, а сега е и в ролята на сътрудник на марката AMG.

Премиерата на концептуалното купе ще се състои на 5 май, но още сега можем да разгледаме основните характеристики на тази разработка. Най-необичайното в тази кола е, че това е превозно средство от типа спорткар, но в стила на грубия всъдеход Gelendvagen.

В тийзърите се виждат характерните кръгли фарове в квадратна рамка, плоската горна част на предните калници и извисяващият се над тях капак. Има и нещо общо във формата на въздухозаборниците.

А що се отнася до will.i.am, трябва да започнем с факта, че от септември 2021 г. музикантът е бранд посланик на марката Mercedes-AMG в областта на електрическите превозни средства.

В същото време, между другото, Mercedes вече показаха електрическия Gelendvagen . Е, в случая, като пълноправен автор на проекта на новата концепция е посочен рапърът, като дори вече има и сайт will.i.AMG.

Към момента циркулират четири версии за това какъв безпрецедентен звяр стои пред нас. Първо: това е чисто експериментална разработка, създадена само за изложби. Второ, този проект предвижда следващото поколение на AMG GT. Трето, това е първият поглед към бъдещото купе E-Klasse. Четвърто: това ще бъде новото AMG GT купе с четири врати.

Идеята за офроуд купе с ъгловати форми и кръгли фарове напомня на Project Maybach , представен миналия декември . Тази концепция също е създадена в сътрудничество със знаменитост – Върджил Абло, творчески директор на Louis Vuitton, който почина внезапно малко преди премиерата на тази разработка.

Източник: Факти БГ

Авто