Mitsubishi Colt се завръща като ребрандирано Renault Clio

Mitsubishi Colt се завръща като ребрандирано Renault Clio

Mitsubishi показа първата снимка на възроденият Colt и разкри малко повече за популярния модел, който за последно видяхме на пазара през 2013 година. Сега хечебекът ще се появи отново на пазара с помощта на Renault, споделяйки обща платформа, технологии и почти идентична визия с последното поколение на Clio. Същата архитектура се използва още от Nissan при Micra и Juke, Dacia Sandero, Renault Captur и Mitsubishi ASX, което също трябва да видим през 2023 година.

Кадърът, който от Mitsubishi разпространиха ни показва и вероятната най-голяма разлика между двата модела, а именно предната решетка и част от светлините. В центъра на предната част е поставена емблемата на компанията, а около нея виждаме хромирани или светещи елементи, свързани с фаровете.

Означението Hybrid EV на предния калник пък подсказва за задвижването на компактния хечбек, който най-вероятно ще разчита на 1.6-литров бензинов двигател с мощност от 94 конски сили и електромотор с мощност от 49 конски сили.

Colt се завръща на пазара точно за 60-тата си годишнина и това със сигурност ще бъде отпразнувано от марката. През 1962 година на пазара се появява оригиналният Colt 600.

Източник: Факти БГ

Авто