Милионерът, който шофира с 400+ км/ч няма да бъде съден или да получи глоба

Милионерът, който шофира с 400+ км/ч няма да бъде съден или да получи глоба

Чешкият милионер Радим Пасер доби огромна популярност в началото на тази година, когато публикува видео как шофира с 417км/ч по германски аутобан. Видеото стана толкова популярно, че влезе в полезрението на германските власти, които започнаха разследване срещу действията на богаташа.

Въпреки, че на конкретната отсечка от магистралата няма ограничение на скоростта, германските власти започнаха да разглеждат възможността за това, че Пасер е участвал в нелегална гонка. Според други източници полицията също се е позовала на част от закона, която казва, че шофирането на участъците без ограничение на максималната скорост не трябва да застрашава другите участници в движението.

Властите не можаха да докажат вината на Пасер и да докажат, че той е участвал в нелегална гонка или е застрашил другите участници на пътя, като адвокатите му представиха всички доказателства за това, че действията са осъществени на прав участък с перфектна видимост и в час при който няма никакъв трафик. По този начин милионерът се размина с възможността за затвор от 2 до 7 години и солена парична глоба.

Източник: Факти БГ

Авто