Mercedes-AMG и will.i.am представиха мистериозното купе, подобно на G-Klasse

Mercedes-AMG и will.i.am представиха мистериозното купе, подобно на G-Klasse

Mercedes-AMG вдигна воала от мистериозната кола, която проектира с рапъра will.i.am. Моделът е под формата на купе, наречено will.i.AMG и е направено на платформата на GT Four-Door Coupe, но заимства стилистични елементи от култовата G-Klasse.

„Израснах в гето. Израснах с хип-хоп. Гледах легендарни хип-хоп изпълнители да рапират за Mercedes-Benz , така че винаги съм мечтал да притежавам такъв. За много деца от града, притежаването на Mercedes е символ на прогрес и напредък извън гетото“, обясни will.i.am. „Сега постигнах целта си и стигнах още по-високо, като преосмислих и създадох моя собствена визия за модел AMG .“

Погледнат от много ъгли почти нищо не подсказва, че will.i.AMG е дори отдалечено свързан с GT Four-Door Coupe . Но всъщност това е истинско купе с две врати и се характеризира с почти същата, като на G-Klasse, предна част с кръгли фарове и правоъгълна решетка, монтирана в квадратна рамка.

Вижте емблемата: това е нов поглед върху трилъчевата звезда, която will.i.am създаде и е наречена „Свидетел на мечката“. Единственият модел също така разполага с вентилационни отвори, „издълбани“ в двата калника, изключително дълги „самоубийствени“ врати и панорамен панел на покрива.

Снимки на задната част не са пуснати, но погледът към светлините и формата на бронята предполага, че will.i.AMG изглежда по-скоро като GT отзад. Все още не знаем и как изглежда отвътре, но знаем, че не са правени големи механични промени по време на изграждането.

„Не докоснах двигателя, защото AMG наистина прави най -добрите двигатели “, каза рапърът. От AMG заявиха, че всички дейности около will.i.AMG ще бъдат в полза за i.am.angel Foundation, която предоставя стипендии и възможности в образованието по наука, технологии, инженерство, изкуства и математика (STEAM).

И съвместният проект е част от мисия, наречена The Flip, която има за цел да даде на повече студенти от общности в неравностойно положение достъп до STEAM образование. По-конкретни подробности липсват, но логото на Bear Witness ще се появи на линия от облекла и аксесоари с ограничена серия, които ще се продават в Mercedes-Benz Experience Center в Маями, Флорида, и онлайн.

Приходите от продажбата на тази стоки ще бъдат дарени на фондация i.am.angel. От Mercedes-AMG заявиха още, че ще откупят will.i.AMG от will.i.am „за да подкрепят целта на общия проект“ и че част от приходите ще бъдат дарени на фондацията i.am.angel.

Източник: Факти БГ

Авто