LEGO представя автомобил от Формула 1… в пълен размер

LEGO представя автомобил от Формула 1… в пълен размер

Сглобяването на модела отнема на специалистите от компанията 1 893 часа, а болъдът се състои от 288 315 части. Най-интересното е, че някои детайли, въпреки масивността и крехкостта на конструкцията, са функциониращи.

Буталата на двигателя се движат, също и от кокпита на автомобила с помощта на волана можете да завъртите колелата. Функциониращи са още управлението, окачването, работата на диференциала и други.

За тестване на готовият модел е избран от настоящия състезател от Формула Даниел Рикардо. Той успява дори да се вмъкне в кокпита, да завърти волана и бе видимо доволен от модела на автомобила, направен от кубчета.

Между другото, единствената по рода си LEGO McLaren Formula 1 е разработена изненадващо точно, чак до множеството специализирани бутони на волана и изпускателните тръби. Освен това дори колелата са изработени от дизайнерските кубчета.

Разбира се, не можете да поставите тази красота на рафта в къщи, но определено ще получите чисто естетическо удоволствие, когато я съзерцавате. Ако внезапно се озовете на Гран При на Австралия, колата е във Versor Tech Hub и ще бъде показвана на на широката публика на 9 и 10 април.

Източник: Факти БГ

Изкуствен Интелект Технологии