Lamborghini представи Huracan Tecnica с повече мощност и по-ниско тегло

Lamborghini представи Huracan Tecnica с повече мощност и по-ниско тегло

Lamborghini представи поредна нова версия на Huracan, този път подходяща, както за улицата, така и за пистата. За разлика от върховото STO, чиито параметри са пригодени предимно за писта, Tecnica се позиционира точно под него и над познатата ни вече Evo модификация. От италианската марка описват новата версия като перфектна за всеки тип живот.

Освен с мощност и задвижване, Tecnica може да бъде позната още от далеч благодарение на изцяло новата броня с карбонови акценти и типичните за Lamborghini “Y” форми. Този дизайн ни е познат от хиперкара Sian, който вече се движи по улиците на България. Малка промяна има и в страничната линия и прозорците, както и нов дизайн на джантите с размер от 20 цола.

В задната част новостите също не спират. Там откриваме карбонов капак над двигателя с малко вертикално стъкло, както и шестоъгълни накрайници на ауспусите. Бронята също е нова и е в цвета на купето за разлика от дифузьора, който е карбонов. За завършек е поставен и малък спойлер, който има и функционална роля.

Двигателят е добре познатият атмосферен V10, като тук той генерира 640 конски сили и 560 нютон метра въртящ момент, които се предават единствено към задните гуми чрез автоматична трансмисия. Ускорението до 100км/ч отнема 3.2 секунди. Подобрение има и в теглото, което достига до 1379 килограм в сравнение с 1389 килограма при Evo RWD изпълнението.

Серийно пристигат интересни екстри като задни завиващи гуми, карбокерамични спирачки, система за преразпределяне на въртящия момент и други. Все още не са ясни цените на модела, но доставките започват по-късно тази година, обещават от Lamborghini.

Източник: Факти БГ

Авто