Китайци подготвят суперкола, която ускорява до 100км/ч за 1.9 секунди

Китайци подготвят суперкола, която ускорява до 100км/ч за 1.9 секунди

Китайската автомобилна компания GAC загатна за представянето на суперавтомобил с изключителни характеристики по-късно тази година. Колата ще бъде представена под бранда Aion и според предварителни данни ще носи името AS9. Официалният тийзър на колата ни показва само страничната на колата, която доста напомня на тази на Ferrari SF90 Stradale и има ясно изразени форми на суперкар с централно разположен двигател.

Моделът AS9 изглежда напомня сериозно на концепъта Enpulse, който от GAC показаха през 2020 година. По-интересни от дизайна са характеристиките на модела и по-скоро ускорението, което от компанията обещават. По първоначални данни AS9 трябва да ускорява до 100км/ч в рамките на 1.9 секунди.

Към момента не е ясно колко и какви електромотори ще се грижат за осъществяването на тези данни, но очакваме съвсем скоро тези данни да бъдат разкрити. Плановете на китайците са колата да влезе в производство още тази година, а първите доставки да бъдат в края на 2022 година или началото на 2023 година.

Източник: Факти БГ

Авто