Как ще изглежда метавселената?

Сеул става първият град, който влиза в метавселената

Правителство на Сеул (SMG) обяви, че възнамерява да създаде виртуална комуникационна екосистема за всички области на своята общинска администрация. Това ще включва икономически, културни, туристически, образователни и граждански услуги. Идеята трябва да бъде осъществена на три етапа през тази година.

Metaverse Seoul

Метавселената ще представлява споделен 3D виртуален свят, в който всички дейности могат да се извършват с помощта на оборудване за разширена и виртуална реалност. Подобни платформи придобиха популярност през последните години, тъй като хората извършват дейностите си все повече онлайн. Това особено се наложи в разгара на пандемията от COVID-19.

Столицата на Южна Корея е инвестирала 3,9 милиарда KRW (около 2,8 милиарда евро) в проекта, като част от плана Seoul Vision 2030. Той има за цел да направи Сеул глобален лидер по отношение на безопасността и бъдещ емоционален град.

Ако този проект стане реалност, гражданите на Сеул скоро ще могат да използват своите VR очила за среща с градските власти за виртуални консултации. Те дори ще могат да присъстват на масови събития.

Живот в ново измерение

SMG ще предостави последователно различни съоръжения и услуги за бизнес поддръжка. В това число офис на виртуалния кмет, Seoul FinTech Lab, Invest Seoul и Seoul Campus Town.

Управата обяви в изявление, че през 2023 г. SMG ще отвори „Metaverse 120 Centre”. Това ще бъде виртуален център за обществени услуги. Служителите там ще предоставят удобни консултации и държавни услуги, които досега са били възможни само чрез кметството на Сеул.

За туристите

В допълнение, основните туристически атракции на града, като Gwanghwamun Plaza, Deoksugung Palace и Namdaemun Market, ще бъдат представени чрез „Виртуална туристическа зона“. Що се отнася до изгубените исторически ресурси, те ще бъдат пресъздадени във виртуалното пространство. Такава е и портата на Донуимун. Една от четирите малки градски порти към столицата, разрушена през 1915 г.

От 2023 г. водещите фестивали в столицата, като Фестивала на фенерите, също ще се провеждат в метавселената. Така ще могат да им се наслаждават всички хора по света.

Смело към бъдещето

Преобразуването на Сеул е нова стъпка в еволюцията на интелигентните градове. Там също така се планира използването на изкуствен интелект за наблюдение на канали и центрове за отпадъчни води. Чатбот с изкуствен интелект ще служи като публичен портиер, изпращащ обществени въпроси и оплаквания.

Чрез платформата за метавселена, разработена с напреднали технологии се осъществява голям скок, който може да доведе до преодоляване на бариери в реалния свят, които са породени от времеви или пространствени ограничения.

The post Как ще изглежда метавселената? appeared first on Smart News.

Сеул става първият град, който влиза в метавселената Правителство на Сеул (SMG) обяви, че възнамерява да създаде виртуална комуникационна екосистема за всички области на своята общинска администрация. Това ще включва икономически, културни, туристически, образователни и граждански услуги. Идеята трябва да бъде осъществена на три етапа през тази година. Metaverse Seoul Метавселената ще представлява споделен 3D
The post Как ще изглежда метавселената? appeared first on Smart News. Източник: Read More

Игри