Isetta-та на 21-ви век: Производството на Microlino започва в Торино (ВИДЕО)

Isetta-та на 21-ви век: Производството на Microlino започва в Торино (ВИДЕО)

Швейцарската компания Micro Mobility Systems най-накрая стартира производството на „електрическото бебе“ Microlino в завод в италианския град Торино. Автомобилът, вдъхновен от легендарната Isetta, е на път да бъде пуснат в продажба.

Сглобяването на серийните модели беше анонсирано още през 2021 на IAA. Но поради проблеми в глобалната верига за доставки, началото на производството трябваше да бъде отложено до средата на март, тази година. И това въпреки факта, че много важни компоненти бяха заредени предварително.

Забавянето на старта на производствоще бъде компенсирано от увеличение на производствените темпове. И в допълнение към нивата на оборудване Urban, Dolce и Competizione ще бъде пусната изключителна серия от 500 автомобила под общото име Pioneer Series.

Microlino е разработен от специалисти от италианската фирма Icona Design, позиционирана на същото място в Торино. Пускането на електрическата кола е установено от компанията Cecomp, която създава прототипи и произвежда автомобили от 1978 г.

Планът за тази година е 3000 бройки. През 2023 г. компанията възнамерява да произведе вече 6000 автомобила. Въпреки това, в бъдеще се планира да се увеличи производството до 25 хиляди копия годишно. Към днешна дата Micro Mobility Systems е получила около 16 000 предварителни поръчки за Microlino .

Двуместното превозно средство тежи само 400 килограма и е способно, благодарение на електромотор с мощност 18 конски сили, да достигне максимална скорост от 90 километра в час. Запасът на мощност достига 200 километра. Предполага се, че цените ще започват от 12 000 евро.

Източник: Факти БГ

Изкуствен Интелект Технологии