Ford и Chevrolet дариха по 50 високопроходими машини на Украйна

Ford и Chevrolet дариха по 50 високопроходими машини на Украйна

Две от най-големите американски компании – Ford и General Motors обявиха, че са изпратили по 50 превозни средства, които да помогнат на Украйна. Лично изпълнителният директор на Ford обяви новината в Twitter, като публикува снимка на която се виждат подредени Ford Ranger, като благодари на транспортната компания Maersk за помощта. Шефът на Ford е получил потвърждение, че пикапите вече са пристигнали и влязли в употреба.

As part of our efforts to support the Ukrainian people, we donated 50 @Ford Rangers. Proud of the hard work of our Ford team & partners at @Maersk for making this happen. I can confirm the last of the trucks arrived this week & are being put to work! #StandWithUkraine 🇺🇦 pic.twitter.com/9alzmmomX8

— Jim Farley (@jimfarley98) April 28, 2022

Подобен ход е имало и от General Motors, които пък обявиха, че са получили запитване от правителството на Украйна за това дали могат да изпратят големи превозни средства, които да помогнат за транспорта на повече хора.

Поради тази причина от General Motors са изпратили 50 броя Chevrolet Tahoe. Те са пристигнали в Украйна с помощта на полската армия и се намират на границата с Украйна. Припомняме, че скоро и двете компании изпратиха парични дарения за справяне със ситуацията в страната.

Източник: Факти БГ

Авто