Ferrari SP48 или какво се случва когато поискаш да ти направят собствено Ferrari

Ferrari SP48 или какво се случва когато поискаш да ти направят собствено Ferrari

Когато си дългогодишен клиент на Ferrari, може да поискаш от италианската компания да ти направят ексклузивен модел, а ти дори да участваш в разработката му. Доказателство за това е Ferrari SP48, което е поръчано от именно такъв клиент, който за момента остава в неизвестност. Моделът е базиран на F8 Tributo, но със специална визия по всички изисквания на заможния клиент.

За дизайна на предницата на колата са използвани нови технологии, а предната решетка е направена с интересен 3D ефект, подобно на тази при Roma. Този мотив продължава и в тавана и задният капак, а задницата се е сдобила с тънки LED светлини, отново подобни на тези при Roma.

Джантите са изцяло различни и по дизайн на клиента, а в страничната част можем да забележим по-ниско разположени въздуховоди, както и променена форма на тавана. Липсата на заден прозорец също е очевидна промяна, която различава SP48 от F8 Tributo.

Не се споменава нищо за двигателят, който вероятно остава същият 3.9-литров осмак със 710 конски сили и 770 нютон метра, ускоряващ италианското купе от 0 до 100км/ч в рамките на 2.9 секунди.

Източник: Факти БГ

Авто