Украинската компания инвестирала четири години в логото „Z“ , сега ще съди Русия

Украинската компания инвестирала четири години в логото „Z“ , сега ще съди Русия

Украинската логистична компания Zammler Group реши да съди Русия за незаконното използване на буквата „Z“. На своя уебсайт компанията заяви, че е инвестирала четири години в разпознаването на нейното лого „Z“ и сега е принудена да се отърве от него, тъй като буквата се превърна в символ на руската агресия.

„Съжаляваме, че логото, с което се гордеем, сега се свързва с насилие и жестокост. Така че окупаторите трябва да платят много скъпо за това“, казва съсобственикът на Zammler Group Виктор Шевченко.

Компанията е инвестирала над 9 милиона UAH (280 000 евро) в развитието на марката. Логото „Z“ отбеляза не само нейния автомобилен парк, този символ се появи на фирмени награди, сувенири, в пресата, по телевизията.

Сега компанията се отървава от буквата Z – премахва логото от всичките си превозни средства и сваля всички реклами. Претенциите на Zammler в съда ще бъдат следните: да компенсира материални и репутационни щети, причинени от действията на Русия.

* ZAMMLER е група от логистични компании, които работят в B2B сегмента от 15 години. Компанията има офиси в Китай, Полша и Казахстан. Общо ZAMMLER Group има пет компании с 16 офиса. Занимава се с логистични услуги (автомобилен, морски, железопътен и въздушен транспорт, митническо посредничество и складови услуги).

Източник: Факти БГ

Авто