Chrysler преосмисля концепцията за миниван за „електрическата ера“

Chrysler преосмисля концепцията за миниван за „електрическата ера“

Chrysler ще разработи три електрически превозни средства до 2028 г. – сред тях може да има и миниван. Както уверява главният изпълнителен директор на компанията Кристин Фойел, линията ще включва и кросоувър, който може да е серийното въплъщение на концепцията Airflow . Първият „зелен“ автомобил на марката ще се появи през 2025 г.

В интервю за Green Car Reports шефът на Chrysler припомни невероятната концепция за миниван на Portal , която беше показана през 2017 г. Ето какво каза ръководителят на компанията: „Мисля, че е безопасно да се каже, че искаме да преработим минивана за бъдещата ни гама.“

Въпреки че Фойел не споделя подробности за новия продукт, тя отбеляза, че Chrysler в момента „преосмисля какво трябва да бъде миниванът и как трябва да изглежда в ерата на електричеството“. В същото време някои компании вече са се занимавали отблизо с този въпрос и Volkswagen се превърна в един от пионерите тук. ID.Buzz доказа, че създаването на електрически миниван не е мъртва идея, а е жизнеспособна такава.

Интересното е, че Chrysler направи някои изследвания за необходимият „рейндж“ на такова превозно средство и този проблем се превърна в определящ за много шофьори: „Автономен пробег от 643 километра изглежда оптимален за много купувачи.“ Що се отнася до инфраструктурата за зареждане, има предложение Stellantis да предприеме партньорски подход, вместо да изгражда своя собствена мрежа.

Но какво да очакваме от електрическия миниван на Chrysler? Очевидно ни очаква ново поколение на Pacifica, докато бензиновата версия няма да бъде свалена от поточната линия преди 2025 г., тъй като автомобилът остава в стабилно търсене. Въпреки това, до 2028 г. всички модели с двигатели с вътрешно горене ще бъдат напълно изхвърлени от линията на марката.

Източник: Факти БГ

Изкуствен Интелект Технологии