BMW също спря да предлага екстри за своите автомобили

BMW също спря да предлага екстри за своите автомобили

Очакванията, че ситуацията с липсата на полупроводници ще се подобри през тази година изглежда не са обречени на особен успех след като още един от най-големите автомобилни производители обяви, че се отказва от екстри поради недостига на чипове. Според информация от ANE, някои модели на марката вече не предлагат екстрите Apple CarPlay и Android Auto, които осигуряват връзка между смартфон и инфотеймънт системата на колата.

Това се случва поради смяна на доставчика на чипове, който също доставя новите компоненти без поддръжка на Wi-Fi. Все още не е ясно точно кои модели са засегнати от настоящия проблем, но изглежда, че клиенти вече са получили подобни автомобили в Америка и Европа, става ясно от различни форуми на марката.

От BMW обещават да оправят проблема чрез софтуерен ъпдейт през юни, но все още няма информация кога и как точно ще се случи това. Припомняме, че през изминалата година някои модели на марката бяха лишени от сензорни екрани на инфотеймънт системата, отново поради подобни проблеми, свързани с липсата на полупроводници.

Източник: Факти БГ

Изкуствен Интелект Технологии