BMW призна, че следи и събира информация от своите клиенти

BMW призна, че следи и събира информация от своите клиенти

Шефът на проекта за новата 7 Series – Кристоф Фагшлунгер призна, че през последните три години от компанията събират данни от своите клиенти за всяко едно шофиране, което те осъществяват. Това, разбира се, се случва с тяхно позволение, като според информацията 4 от всеки 5 шофьори се съгласяват да споделят тази информация с германската марка.

Информацията се изпраща в Мюнхен всеки път когато автомобилът бъде изгасен или пък когато се зарежда, ако е хибриден или електрически. Тези данни се използват в помощ на клиентите и за разработване на по-добри продукти и услуги. До момента от BMW разполагат с данни за 1.2 милиарда километра и очакват да достигнат над 2 милиарда километра до края на годината.

Данните се използват за подобряване на системи подпомагащи водачите, както и автономните системи на колите. Също така тази информация помага при разработването на нови автомобили.Така например от BMW знаят, че 60% от шофьорите поръчали по-високо ниво на навигационната система използват активния круиз контрол, докато само 36% от тях използват функцията за поддържане на лентата.

Източник: Факти БГ

Изкуствен Интелект Технологии