Българин подкара едно от най-скъпите и редки Bugatti-та в света. Вижте кой е той

Българин подкара едно от най-скъпите и редки Bugatti-та в света. Вижте кой е той

В България вече официално има регистрирано Bugatti Chiron Super Sport. Това стана ясно след като половинката на Ваньо Алексиев – Цвети Василева публикува кадър с една от най-редките и скъпи коли на планетата. Дамата неофициално потвърди за доставката на ексклузивния суперкар след като публикува интересната снимка в своя Instagram профил.

На кадъра се вижда само задната част на Bugatti-то, която по-наблюдателните бързо разпознаха. Отличителната издължена форма на задната част, както и вертикално подредените ауспухови тръби са специфични за версията Super Sport и Super Sport 300+, като за момента не е ясно кое от двете изпълнения на модела ще виждаме по софийските улици.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Vassileva (@cvety_vassileva)

Това не е първото Bugatti Chiron, което Алексиев добавя в гаража си, след като през 2018 година бизнесменът подкара чисто нов Chiron. През изминалата година той бе продаден, но явно само да бъде заменен от по-ексклузивната му версия. Не е изключено зад волана на скъпия суперкар да виждаме именно половинката на Алексиев, която вече няколко пъти публикува различни снимки и видеа, шофирайки подобни автомобили.

Chiron Super Sport и Chiron Super Sport 300+ се задвижват от идентичен 8.0-литров бензинов W16 с мощност то 1600 конски сили и максимален въртящ момент от 1600 нютон метра, които позволяват максимална скорост от над 480км/ч и ускорение от 0 до 200км/ч в рамките на 5.8 секунди. Цените на Super Sport започват от около 3.2 милиона евро, докато тези на версията 300+ лимитирана в 30 броя започва от 4.7 милион евро.

Източник: Факти БГ

Авто