Автомобилите Tesla вече не се продават с кабел за зареждане – като iPhone

Автомобилите Tesla вече не се продават с кабел за зареждане – като iPhone

Преди две години Apple спря да опакова зарядни устройства, кабели и слушалки в пакет със смартфоните си iPhone. След това същата схема бе възприета от някои други производители на смартфони. Сега явно дойде редът и на компаниите, произвеждащи електрически превозни средства.

И първата такава е компанията на Илон Мъск. Tesla вече не доставя никакви кабели за зареждане с автомобилите си. Струва си да се отбележи, че първоначално в комплект с електромобила вървяха два кабела за зареждане – NEMA 14-50 и NEMA 5-15. Първият е за станциите за бързо зареждане, а вторият – за свързване към обикновен битов електрически контакт.

Първият, този за бързите зарядни станции, бе изваден от пакета отдавна и вече се продава отделно за 400$. Сега вторият кабел, този за домашна употреба, също не се предлага с автомобила. И той, както първият, се продава отделно на цена от $200. Още нещо любопитно е, че в момента и двата аксесоара не са налични за поръчка на официалния уебсайт на марката, като там е упоменато, че са изчерпани.

Трябва да отбележим, че след като намали пакета, Tesla не свали цените на своите електрически превозни средства. Между другото, през март компанията извади нов ценоразпис, който е със значително повишени цени за електромобилите, като най-мното те са поскъпнали в САЩ и Китай.

Източник: Факти БГ

Авто