Audi RS Q8 с карбонов пакет и 790 конски сили струва над 600 хиляди лева

Audi RS Q8 с карбонов пакет и 790 конски сили струва над 600 хиляди лева

Audi RS Q8 е кросоувърът с най-малка мощност от триото допълващо се от Lamborghini Urus и Porsche Cayenne GT с мощност от 600 конски сили, благодарение на своя 4.0-литров бензинов осмак. Двигателят е същият, който се вгражда и в останалите два кросоувъра и има същия потенциал, който единствено чака да бъде отключен. Именно в такива случаи се намесват тунинг компании като ABT, например.

Специалистите представиха Audi RS Q8 Signature Edition с подобрена мощност, карбонов пакет от добавки и мощност от 790 конски сили. Максималният въртящ момент е нараснал до 1000 нютон метра, а ускорението от 0 до 100км/ч вече отнема 3.2 секунди. Максималната скорост е 315км/ч, а цената е 316 хиляди евро.

Промените във визията започват с агресивен спойлер в предната част, нова рамка около решетките, нови прагове, отвори на калниците, нов дифузьор в задната част, спойлер върху капака и капачки на огледалата. Всички елементи са направени от карбон, като материалът е използван и в интериора. Джантите са в размер от 23 инча, а ауспуховата система е с накрайници с диаметър от 105мм.

Източник: Факти БГ

Авто