Американци изкарват десетки хиляди долари като снимат работещи автомобили по улиците

Американци изкарват десетки хиляди долари като снимат работещи автомобили по улиците

Американци измислиха хитра схема, която им позволява да изкарват отлични пари само от изпращане на видеа до местните власти. През 2019 година местната управа в Ню Йорк въведе програма, която позволява на гражданите да заснемат видеа с оставени работещи автомобили на улицата, получавайки 25% от глобата, която собственикът на колата плаща.

За целта, умелите „бизнесмени“ трябва да заснемат видео с дължина от 3 минути в което се вижда, че в автомобила няма никой и той е оставен на улицата с неизгасен двигател. Ако същото нарушение е в училищна зона, дължината на клипа трябва да е само една минута.

Тази кампания събира група от около 60 човека, наречена “Idle Warriors”, която обикаля Ню Йорк и снима нарушители, за да се бори с вредните емисии и разбира се, да финансира участниците си.

Един от участниците в групата се хвали, че успява да изкара 125 хиляди долара от разпращане на такива видеа. „Ако искаш да промениш държанието на някого, най-добрият начин е да му бръкнеш в джоба.“, казва пазителят на реда.

Най-големите нарушители са превозните средства на компаниите за доставки, които към момента дължат близо половин милион долара на властите.

Източник: Факти БГ

Авто