Alpina XB7 дебютира с 621 конски сили

Alpina XB7 дебютира с 621 конски сили

Вчера от BMW представиха обновеното X7 с визуални промени и добавени технологии в интериора, а днес тунинг компанията Alpina, която съвсем скоро официално ще стане собственост на BMW, представи и своята версия на луксозния всъдеход. Alpina XB7 е базирана на стандартното Х7 с 4.4-литров бензинов мотор, който от завода пристига с 530 конски сили и максимален въртящ момент от 750 нютон метра.

След намесата на Alpina мощността е достигнала 621 конски сили, а максималният въртящ момент е нараснал до 800 нютон метра. Това позволява спринт до 100км/ч в рамките на 4.2 секунди и максимална скорост от 290км/ч. Подобрения има и по въздушното окачване, което при скорости под 30км/ч автоматично се повдига, а при по-високи скорости сваля всъдехода близо до земята.

Джантите са в размер от 21 до 23 цола, подобно при серийния модел, но с по-агресивен дизайн. Един от тях е типичният за Alpina с 20 спици, познат ни още от модели от миналия век. Промени има и във визията на ХВ7, който получава нова добавка на бронята в предната част. Подобна промяна има и в задницата.

В интериора промените са при материалите, които са използвани за седалките, таблото и корите на вратите и клиентите могат да избират между множество кожи в различни цветове и десени. Цените на базов модел започват от 170 500 евро, а първите доставки се очакват през декември.

Източник: Факти БГ

Авто